Onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn vloer?

We krijgen vaak de vraag : Hoe onderhoud ik nu mijn vloer? Hier gaan we in deze blog dieper op in. We maken onderscheidt in verschillende vloeren en onderhoudsmiddelen.

Wat is PVC en hoe onderhoud ik het?

Een vloer van PVC is vrijwel hetzelfde als een vloer van vinyl. Technisch zit het verschil vooral aan de onderkant. Bij een PVC vloer is deze hard, bij vinyl veel zachter. Een veelgebruikt verschil is de uitingsvorm: vloeren van PVC bestaan uit stroken of tegels en vinyl wordt op rol wordt geleverd. Maar, en dat is verwarrend, vanwege de populariteit van PVC stroken en tegels, zijn er ook vinyl stroken en tegels op de markt gebracht. Diverse leveranciers leveren dit. Bij Garant Vloeren is de keuze ruim!

Soms wordt de benaming LVT gebruikt wat staat voor Luxury Vinyl Tiles. Dit zijn tegels gemaakt van PVC en het is exact hetzelfde als PVC stroken, alleen de vorm is anders.

Hoe ziet een PVC vloer eruit?

Het PVC dat gebruikt wordt voor vloeren bestaat uit diverse lagen: de rug, de filmlaag en de toplaag. De bovenste laag is een toplaag van harde kunststof die dient als bescherming, daaronder zit een laagje met het dessin (vaak decor genoemd) en daaronder zit een derde (dikkere) laag die dient om het geheel stabiliteit te geven en is de basis om het PVC op de ondergrond te installeren. Sommige fabrikanten hebben bovenop de toplaag nog een anti slip laag aangebracht.

Wat kenmerkend is voor de nieuwe klik soorten zoals Moduleo Layred is dat de tussen laag composiet betreft, Viva Floors maakt hier tevens gebruik van. Het voordeel van deze klik vloeren is dat die werking , dus uitzetten en krimpen, geminimaliseerd wordt. Een Pvc vloer is mede hierdoor veel geschikter tegen vocht.

Wat is het verschil tussen een PVC vloer en een laminaat vloer?

Het verschil zit hem gelijk in het materiaal en de manier van leggen. Een PVC vloer is van kunststof, een laminaat vloer van MDF/hout. Een PVC vloer is duurzamer dan een laminaat vloer, door het materiaal waaruit het bestaat. Je krijgt hierop minder krassen dan op laminaat. Het leggen gaat ook anders. De meeste PVC vloeren lijm je op de ondervloer. Laminaat leg je los en ‘klik’ je aan elkaar vast. Daarnaast is vocht een betere vriend van PVC dan laminaat. Garant Vloeren levert beide producten!

Hoe realistisch is PVC vloer?

Hoewel de vloer voor 100% uit kunststof bestaat, moet het de suggestie geven dat het 100% natuurlijk is. Door de ongelooflijk goede imitatie is met het oog nauwelijks meer te zien van welk materiaal de vloer is gemaakt. De toplaag heeft een voelbare houtstructuur en dat noemt men embossing. Wanneer deze structuur volledig parallel loopt met het onderliggende dessin spreekt men van register embossing of registered embossing. Zo’n PVC vloer ziet er enorm realistisch uit en krijg je een ‘houten’ vloer zonder de nadelen daarvan.De afgelopen jaren heeft dit product een ontzettende transformatie ondergaan en krijg je een 1 op 1 kopie van een houten vloer. In onze winkel vragen mensen ons vaak of het hout is dat op de vloer ligt. ” nee dit is pvc ;-)’

Zijn er meerdere mogelijkheden voor een PVC vloer?

Behalve de enorme hoeveelheid houtdecoren zijn er PVC vloeren in allerlei kleuren en verschillende dessins.  Een vloer alsof deze bestaat uit aluminium traanplaat of een vloer van steen,?Het is allemaal mogelijk.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

  • Prachtige dessins
  • Gebruiksgemak
  • Geluiddempend
  • Weinig onderhoud
  • Ijzersterk
  • Duurzaam

Wat zijn PVC Stroken en PVC tegels?

PVC stroken en tegels kun je zelf leggen en werkt min of meer net zo als laminaat omdat de stroken aan elkaar worden verbonden door middel van een kliksysteem. Er zijn fabrikanten die werken met plakstroken en er zijn ook magnetische tegels. Deze zijn aan de onderkant voorzien van kleine metalen plaatjes. Door de stroken/tegels op een magnetische folie te leggen ontstaat een verbinding. Het voordeel is dat de vloer makkelijk opneembaar is en hergebruikt kan worden. Hiervoor, en dat geldt voor alle PVC vloeren, moet er wel sprake zijn van een gladde ondergrond. Een gladde ondergrond kun je bereiken door middel van een folie of met behulp van ondervloerplaten. De nieuwe Layred click vloer van Moduleo heeft deze ondervloer zelfs al in de PVC vloer verwerkt!

Is er ook een visgraat PVC vloer? En welke soorten zijn er nog meer?

De grootte van PVC stroken is variabel. Je kunt grotere en kleinere stroken combineren waardoor een apart effect ontstaat. Naast rechttoe-rechtaan kun je met PVC stroken ook een zogenaamde visgraatvloer leggen. Het merk Moduleo heeft zelfs driehoeken en zeshoeken als speciale tegels waarmee je eindeloos kunt variëren. Uiteraard geldt wel: hoe ingewikkelder het patroon, hoe lastiger te leggen. Garant Vloeren is grote leverancier van visgraat vloeren. Wij leggen dagelijks dit prachtige product. Onze vakmannen hebben alle tools in huis voor een perfect resultaat.

Een PVC vloer leggen, door een vakman of zelf doen?

Zelf leggen kan met een kliksysteem of plaksysteem. Het is ook mogelijk om de vloer rechtstreeks op de ondergrond te verlijmen. Een PVC vloer leggen op die manier is vakwerk en het is niet aan te raden dat zelf te doen. De vakman brengt op de vloer egaline aan. Daarmee egaliseert hij de vloer en dit dient tevens als plakmiddel.

Wat is de prijs- kwaliteit verhouding?

Er is een enorm aanbod aan PVC vloeren en het assortiment dijt steeds verder uit. Door de populariteit stijgt ook het aantal leveranciers en de kwaliteit van het aanbod is wisselend. Garant Vloeren werkt met een beperkt aantal gerenommeerde merken waardoor wij verzekerd zijn van goede en constante kwaliteit. Let ook op de prijzen van een PVC vloer. Goedkoop is vaak duurkoop. Zo zijn de PVC vloer prijzen van Garant Vloeren gemiddeld tot iets hoger, waardoor je gegarandeerd bent van de beste kwaliteit.

Hoe kies je nu precies jouw PVC vloer?

Bij het kiezen van een PVC vloer is het noodzakelijk om te kijken waar de vloer komt te liggen en wat het gebruik in de praktijk zal zijn. Een vloer voor een zolder- of slaapkamer vraagt een andere kwaliteit dan in een huiskamer. Voor een winkel geldt dat alleen de hoogste kwaliteit in aanmerking komt.
Let op: aan de buitenkant is niet te zien wat de kwaliteit van het product is. Bij Garant Vloeren kunnen we u hierover goed informeren.

PVC in combinatie met Vloerverwarming?

Algemeen gesproken is een vloer van PVC goed te combineren met vloerverwarming. Houd daarbij rekening met de ondervloer: zijn het plak- of klikstroken of wordt de vloer direct aangebracht op de basisvloer? In dat laatste geval zal de verwarming perfect werken omdat de afstand tussen vloer en verwarming minimaal is. Bij gebruik van een folie of onderplaten zit er een extra buffer tussen de verwarming en de oppervlakte en dat kan het rendement van de verwarming verminderen. Het beste resultaat wordt behaald door : 1 De sleuven dicht te laten door Garant Vloeren, wij dichten de sleuven op cement basis met Uzin 182. Vervolgens egaliseren we de vloer en plaatsen wij een verlijmde pvc vloer in visgraat motief , recht motief, of tegel motief.

Hoe onderhoud ik mijn pvc vloer?

Garant Vloeren levert een uitgebreid scala onderhoudsproducten op eigen label. Onze pvc reiniger heeft een zeer frisse geur, laat geen strepen na, voedt uw pvc vloer en zorgt er daarnaast voor dat uw vloer ontvet wordt. Wekelijks dweilen met Garant Vloeren PVC reiniger verlengt de kwaliteit van uw PVC vloer . U kunt de producten afhalen in onze winkel of bestellen via onze website .

Persoonlijke hulp en aandacht bij ons op locatie.

LOCATIE SHOWROOM

Virulyweg 21-A 7602 RG Almelo

Kom langs op locatie

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM

Zaterdag: 11:00 – 16:00 uur Buiten deze tijden op afspraak geopend.